Regionalni distribucijski centar Osječko-baranjske županije za voće i povrće d.o.o. Osijek je trgovačko društvo u vlasništvu Osječko-baranjske županije koje je osnovano s ciljem osiguranja potrebne infrastrukture za prijem i trženje poljoprivrednim proizvodima.

Društvo su 30. listopada 2006. godine osnovali Osječko-baranjska županija i Grad Osijek zaključenjem Društvenog ugovora o osnivanju ULO hladnjače d.o.o. Osijek. Ugovorom o prijenosu poslovnog udjela između Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije potpisanim 2019. godine, Županija je postala 100% vlasnik Društva. Tijekom 2021. godine Društvo mijenja naziv tvrtke u Regionalni distribucijski centar Osječko-baranjske županije za voće i povrće d.o.o. Osijek.

Regionalni distribucijski centar za voće i povrće strateški je projekt od interesa za Osječko-baranjsku županiju i proizvođače voća i povrća s područja ne samo Osječko-baranjske županije, nego i za proizvođače s područja drugih županija. Njegovom izgradnjom osigurava se važna infrastruktura za skladištenje i trženje voćem i povrćem, stvaraju se uvjeti za osnivanje proizvođačke organizacije u sektoru voća i povrća, kao i uvjeti za razvoj lokalnih tržišta i kratkih lanaca opskrbe.

Ukupni rashladni kapacitet hladnjače je 2.910 tona raspoređeno u ukupno 23 rashladne komore i podijeljen je u dva dijela, na dio koji se odnosi na ekološku proizvodnju i dio koji se odnosi na konvencionalnu proizvodnju. Za ekološke proizvode osigurano je 7 komora s ULO režimom hlađenja: 3 komore kapaciteta 150 tona i 4 komore kapaciteta 60 tona, odnosno ukupno 690 tona rashladnog kapaciteta. Za konvencionalnu proizvodnju planiran kapacitet rashladnih komora je 2.220 tona, raspoređeno u ukupno 16 komora: 10 komora s ULO atmosferom i 6 komora s dinamičkom atmosferom. Sortirnica i pakirnica sadrže dodatnih 6 komora s normalnom atmosferom ukupnog kapaciteta 318 tona.

U objektu su smještene linije za sortiranje i pakiranje voća i povrća i fizički odvojene linije za ekološke proizvode od linija za konvencionalnu proizvodnju, te linije za proizvodnju soka. Kako bi se nestandardni proizvodi iskoristili u objekt je smještena linija za proizvodnju soka i to osnovnog kapaciteta 500l/ha. Na navedenoj liniji osim soka od jabuka može se proizvoditi sok od drugih voćnih vrsta.

Ukupni skladišni kapacitet hladnjače s kontroliranom atmosferom (ULO i dinamička) i normalnom atmosferom iznosi 3.228 tona voća i povrća, a ukupna površina cijelog objekta je 8.182,15 m².